De spelregels van het nieuwe studijo spel

Doel van het spel: 

Het doel is om als eerste drie sets van ‘drie op een rij’ te vormen door Studijo Bosmuntjes strategisch over het bord te schuiven en te positioneren. Spelers veroveren posities door hun Studijo Bosmuntjes tegen die van de tegenstander te schuiven, waarbij unieke strijdregels bepalen welk Studijo Bosmuntje de positie inneemt.

Spelonderdelen:

Bord: Een bord van 7×7 vakjes.
Studijo Bosmuntjes: Elk 21 Studijo Bosmuntjes per speler, met vier unieke nummers aan elke zijde (boven, onder, links, rechts). Sommige Studijo Bosmuntjes hebben speciale krachten die later op de Studijo Bos-website bekend worden gemaakt.
Dobbelstenen: Eén dobbelsteen per speler.
Krijtbord en Krijtjes: Om Studijo Bosmuntjes van verschillende spelers te markeren.
Speciale Studijo Bosmuntjes: Deze Studijo Bosmuntjes, met unieke krachten, worden apart verkocht op de Studijo Bos-website.

Voorbereiding:

Het bord wordt centraal geplaatst voor alle spelers.
Spelers kiezen hun set Studijo Bosmuntjes en markeren deze indien nodig.
Uit hun stapel nemen spelers de eerste drie Studijo Bosmuntjes als hun speelhand.
Een dobbelsteengooi bepaalt wie er start.

Beurtverloop

Aan het begin van hun beurt kiezen spelers een van de drie Studijo Bosmuntjes in hun hand om te spelen. Spelers droppen het gekozen Studijo Bosmuntje in een van de kolommen van het bord, waarbij het Studijo Bosmuntje valt naar het laagst beschikbare vakje in de kolom. Na het spelen van een Studijo Bosmuntje neemt de speler het bovenste Studijo Bosmuntje van hun stapel om weer drie Studijo Bosmuntjes in hun hand te hebben voor hun volgende beurt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *