Studijo Bos

Studijo BOS is ook Randanimatie, Gezinsweekend en Outdoor Cooking zie ons Activiteiten menu of ga naar onze Winkel

Onze gewaardeerde partners

Onze partners delen onze passie voor cultuur, avontuur, natuur en de beleving ervan. Samen maken we er elke dag een avontuur van en halen we de beperking weg en zo bereiken we een hoger niveau met hun expertise en kameraadschap.

Thrive-adventure is het outdoor verhaal van de twee vrienden en begon toen ze een jaar of 16 waren. Na vele kampeeravonturen en trektochtjes met de rugzak die Siemon samen met zijn moeder ondernam wilde hij op zijn 16 jaar zijn eerste lange staptocht ondernemen. Het sprak voor zich dat Jeff  hem hierbij ging vergezellen. Dit avontuur in de Franse Ardennen werd voor Siemon en Jeff een keerpunt in hun leven. Na deze tocht volgden er tal van avonturen. Zo ondernamen zij vele lange afstandstochten in verschillende hooggebergten in Europa, dit zowel in de zomer als in de winter.  Door al deze avonturen werden Siemon en Jeff geprikkeld door de bergsport waarop ze al gauw de prachtige kalkstenen rotsen van de Ardennen gingen trotseren. Siemon en Jeff volgden hierop een opleiding tot zelfstandig bergbeklimmer in Zwitserland met als gevolg: vele klimavonturen in binnen en buitenland.

De afgelopen jaren brachten de vrienden veel van hun vrije tijd door op een prachtig stuk land aan de Ourthe in de Belgische Ardennen. Meer en meer werden ze gefascineerd door het primitieve leven in en met de natuur. Van vuur maken met de vuurboog tot het volgen van sporen en koken op een houtvuur, Bushcraft werd een nieuwe passie voor hen. Siemon en Jeff voelden al lang dat ze met deze passie voor natuur en avontuur iets meer wilden doen, ze wilden dit kunnen delen met anderen en mensen het gevoel van geluk laten ervaren dat zij steeds voelen als ze er op uit trekken in de natuur. Na vele dromerige gesprekken in het bos rond het kampvuur werden dan ook de eerste zaadjes gepland voor Thrive. Door de tijd heen werden de gesprekken steeds minder dromerig maar concreter. De goesting om er in te vliegen nam steeds toe en uiteindelijk is Thrive Adventure een feit geworden. Siemon en Jeff zijn dan ook enthousiaster dan ooit om er met jullie op uit te trekken in de natuur.

activiteiten

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 130.000 leden. We beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.

Studijo BOS is erkende natuurpunt organisatie sinds 2023

activiteiten

Wortelkracht, jouw ideale partner voor boomverzorging in tuin en park.

Bomen bieden een meerwaarde aan de plaats waarop ze staan, maar ook de standplaats is bepalend voor de gezondheid en veiligheid van uw boom.

Als boomverzorger met meer dan 10 jaar ervaring  ga ik steeds op zoek naar mogelijkheden om de boom en de standplaats zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. Er ontstaat op die manier een  veilige  omgeving waar mens (en dier) ten volle kunnen genieten. Dit met respect voor en kennis van groeiwijze van bomen. 

Bij wortelkracht kun je niet enkel voor het verzorgen van uw boom terecht terecht. Wij gaan net dat stapje verder.  Gedreven door kennis en passie voor de natuur  willen we mensen terug dichter brengen bij de natuur (en zo ook dichter bij zichzelf).

Natuurbeleving en -ervaringen voor iedereen  met bomen als centrale thema. Dit op maat en laagdrempelig, toegankelijk  voor iedereen!

activiteiten

De Maanwandelaars biedt jou, een volwassene met een verstandelijke beperking, kwalitatieve ondersteuning aan in jouw dagondersteuning en in de manier waarop je woont. Dit doen we met warme zorg en kleinschaligheid. Jij staat in dit verhaal centraal. Zodat jij optimaal kan groeien in een inclusieve samenleving. 

We nemen ook initiatieven om je belangen te behartigen bij de uitbouw van ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking in onze regio. 

 

activiteiten

Reviews

Wat onze avonturiers zeggen