Studijo BOS biedt inclusief klimmen aan. Heb je een beperking fysiek of verstandelijk met of zonder rolstoel?
Ook dan is klimmen mogelijk...

Voor deelname, meer informatie of andere wensen gelieve contact met ons op te nemen of boek nu een hele of halve dag!

Klimmen met mensen met een beperking kan een geweldige manier zijn om de fysieke en mentale uitdagingen van het klimmen te ervaren en tegelijkertijd het zelfvertrouwen en de autonomie van de klimmer te vergroten.

Er zijn verschillende soorten beperkingen die kunnen worden aangepakt bij het klimmen, zoals visuele, auditieve, fysieke of cognitieve beperkingen. Hier zijn een aantal zaken waar we bij Studijo BOS rekening mee moeten houden bij het klimmen met mensen met een beperking:

De beperking van de klimmer: Elke beperking vereist een andere aanpak, dus het is belangrijk om de beperking van de klimmer te kennen en te begrijpen. Dit helpt ons om het klimmen op een veilige en effectieve manier aan te passen.

Maak gebruik van aangepaste apparatuur: Er zijn verschillende soorten apparatuur beschikbaar om het klimmen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Bijvoorbeeld, voor mensen met een fysieke beperking, zijn er harnassen met extra ondersteuning, rolstoelvriendelijke klim technieken en kan je boomklimmen met handvatten om aan vast te houden.

Werk samen met een ervaren instructeur: Het is belangrijk om te werken met een ervaren instructeur die een geschiedenis heeft in het werken met mensen met beperkingen. Zij kunnen helpen bij het beoordelen van de capaciteiten van de klimmer, het aanpassen van de apparatuur en het bieden van de juiste begeleiding en ondersteuning tijdens het klimmen.

Creëer een veilige omgeving: Het is essentieel om een veilige omgeving te creëren tijdens het klimmen. Dit kan worden bereikt door de juiste apparatuur te gebruiken, de klimroute aan te passen aan de capaciteiten van de klimmer en door de juiste communicatie tussen de klimmer en de instructeur.

Houd rekening met de emotionele en psychologische aspecten: Het klimmen kan fysiek en mentaal uitdagend zijn voor mensen met een beperking. Het is belangrijk om rekening te houden met de emotionele en psychologische aspecten van het klimmen en de klimmer te ondersteunen bij het overwinnen van angsten en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Door rekening te houden met deze factoren, maken we bij Studijo BOS klimmen een toegankelijke en verrijkende activiteit voor mensen met een beperking. Het kan hen helpen om fysiek sterker te worden, hun zelfvertrouwen te vergroten en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

In België werken wij o.a. samen met Tom Jonckheere van  Wortelkracht.be uit West-Vlaanderen.

Voor deelname of meer informatie gelieve contact met ons op te nemen of boek nu!