Mussen

De Passeridae behoren tot de zangvogels en er zijn in totaal 49 soorten in de familie. In Europa komt een aantal mussenvarianten voor, waarvan de huismus de meest bekende is.

Mussen zijn een soort vogel met een bruinachtige verenkleed en een relatief dikke snavel, een aanpassing aan het voederen met zaden. Deze eigenschap is ook herkenbaar bij een aantal gorzen. De verschillende mussensoorten hebben kenmerken die het gemakkelijk maken om ze van elkaar te onderscheiden. Als de mussen jongen hebben, voeden ze die ook met insecten.

De mussen zijn onderdeel van de Passeroidea superfamilie. Deze groep bevat veel verschillende families, waaronder zaadetende vogels zoals vinken en gorzen, maar ook insecteneters zoals heggenmus en piepers en kwikstaarten.

Ondanks hun naam zijn mussen geen bloedverwanten van de heggenmus. Ook horen ze niet bij de grasmus, lid van de superfamilie Sylvioidea. Er zijn echter een aantal soorten die tot de familie mussen behoren die wevervogels worden genoemd. De familie wevervogels is ook gelinkt aan de Passeridae.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: