De hondachtigen

Er zijn ongeveer 35 soorten hondachtigen (Canidae), waaronder vossen, wolven en jakhalzen. In Europa leven er zes soorten, zoals de gewone jakhals, wolf, vos, poolvos, steppevos en wasbeerhond. De laatste soort is een exoot in Europa.

De meesten uit de familie hebben lange benen met vijf tenen aan de voorste, en vier aan de achterste. Hun klauwen zijn niet zoals die van de Felidae die intrekbare klauwen hebben. Hun staart is lang en helemaal bedekt met haar.

Hondachtigen hebben zich aangepast aan het jagen op prooidieren op open grasvlaktes door middel van achtervolging. Veel soorten kunnen lange afstanden afleggen. De meeste kunnen zich goed aanpassen aan de omstandigheden en zijn opportunisten. Ze hebben een goede reukzin ontwikkeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: