Zangvogels

n346_w1150 by BioDivLibrary is licensed under CC-PDM 1.0

De orde Passeriformes, ook we zangvogels genoemd, is een grote groep van moderne Aves (vogels). Ze bevatten ongeveer 60% van alle vogelsoorten. Deze orde van vogels is waarschijnlijk de jongste en dateert uit het Oligoceen of Eoceen.

De zangvogels zijn bekend als diermuzikanten, onderscheidend door hun ver ontwikkelde syrinx. Deze vogels hebben zeven spieren om muzikale klanken te creëren, iets waarmee ze zich onderscheiden van andere vogels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: