De Sijs

n86_w1150 by BioDivLibrary is licensed under CC-PDM 1.0

De sijs (Carduelis carduelis) is een kleine, veel voorkomende vogel in België. Het is een zangvogel die voornamelijk in het open veld, langs bosranden en in tuinen te vinden is. De sijs is herkenbaar aan zijn gele kop, groene rug en de witte stippen op de vleugels. De soort heeft een helder melodieus lied dat ‘zeezilvertje’ wordt genoemd.

Mythes over de sijs zijn dat de vogel een goede voorspeller van het weer is. Als de sijs veel zingt, dan wordt er een mooie dag verwacht. Ook wordt gezegd dat als je een sijs in je huis hebt, het geluk brengt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: